Uitstapje Amsterdam

Ik houd van reizen en uitstapjes maken! Maar door mijn ziek-zijn was het er al heel lang niet van gekomen. In juni zou ik me mijn broer naar Lissabon, maar helaas was ik toen net opgenomen. In augustus heb ik een paar dagen rondgereisd door Nederland om wat vrienden en familie te bezoeken. Dat was heel gezellig, maar na twee dagen was ik zo moe dat ik alleen nog maar naar huis wilde. Deze trip werd dus danig ingekort.

Maar nu ging ik het eindelijk opnieuw proberen! Een paar dagen naar Amsterdam om mijn broer en zijn partner te bezoeken. Omdat ik best wel tegen de treinreis opzag ging mijn moeder gezellig mee. We vertrokken zondagochtend en zijn dinsdagmiddag weer teruggekomen. Op het programma? Eigenlijk niet veel bijzonders: bijpraten, lekker samen (uit) eten en maandag naar het Rijksmuseum.

Dat klinkt misschien als niet veel. Maar een week of zes geleden had ik dit nog niet gekund. Simpelweg het weg zijn uit mijn eigen omgeving en het hebben van een ander ritme kost al zoveel energie! Het was dus een echte overwinning op mezelf.

Zondagochtend ging de wekker al vroeg, want we wilden op tijd in Amsterdam zijn. Na een lekkere lunch bij mijn broer thuis zijn we heerlijk door de stad gaan wandelen. Niets bijzonders, gewoon geveltjes kijken en bij mensen naar binnen gluren.  Het kost niets maar is zo leuk! ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij een restaurant aan het IJ. Het concept was dat je meerdere kleine gerechten bestelde die je met elkaar deelde. Als het op was bestelde je een nieuwe ronde. Ik heb echt genoten van het uit eten. Dat doe ik dus nooit meer (te duur), maar nu trakteerde mijn broer heel lief.

Na het eten zijn we nog gaan kijken bij het lichtjes festival. De grachten waren versierd met allerlei verlichte kunstwerken. Echt prachtig!
Maandag zijn we de hele dag in het Rijksmuseum geweest. Dat was een duurder uitje, want de toegang alleen al was €20. Maar wel erg de moeite waard. Mijn broer woont op 500 meter van het museum, dus lunchen hebben we gewoon low-budget thuis gedaan.
Op dinsdag zijn we nog even gaan shoppen in de uitverkoop. Ik ben erg goed geslaagd met een prachtig hardloopjasje dat was afgeprijsd van €100 naar €12. En ik had het nog echt nodig ook!
Al met al was het een geslaagd uitje. Ik heb gemerkt dat ik zo een paar dagen weg weer aan kan, en dat is erg fijn om te weten.  Voor herhaling vatbaar!

This entry was posted in gezond leven. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *