Goede voornemens

Ik ben niet zo van de goede voornemens op 1 januari. Ik begrijp niet helemaal goed waarom je zou wachten tot het nieuwe jaar om een goed voornemen in de praktijk te brengen. Met mijn goede voornemen ben ik dan ook al half december begonnen. Wat het is? Om weer geregeld voor mezelf te gaan koken!

De afgelopen twee jaar lukte dat door ziekte en vermoeidheid vaker niet dan wel. En dus at ik bij mijn ouders, bij een vriendin, plukte ik een kant-en-klaar-maaltijd bij de Appie uit het schap, of bestelde ik iets bij de plaatselijke pizzeria of shoarma-tent. Soms lekker, soms ook niet, soms gezond, vaak ook niet. Maar om vijf uur ‘s middags was ik meestal gewoon te moe.

Wat er nu is veranderd? Ten eerste voel ik me beter, ten tweede ben ik beter gemotiveerd. Want ik moet echt wat gaan afvallen. Door medicijngebruik ben ik in het afgelopen jaar 15 kilo aangekomen en dat voelt echt niet meer goed. De knop moet dus om!

Ik heb bedacht dat het vooral een kwestie van planning is. ‘s Morgens kijken wat ik wil koken en eventuele boodschappen in huis halen. Begin van de middag vast de groente snijden en beginnen met de bereiding. Eind van de middag is het dan zo klaar.

En dus at ik vandaag pasta met zalm, courgette en cherrytomaatjes naar een recept van Rens Kroes. Zo klaar en o zo lekker!

This entry was posted in gezond leven. Bookmark the permalink.

One Response to Goede voornemens

  1. Bert Stavenuiter says:

    Ziet er lekker uit.
    Succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *