Gezond eten

Zoals ik al eerder schreef probeer ik sinds half december weer om elke dag voor mijzelf te koken. Of nou ja, meestal kook ik voor twee dagen tegelijk. Ik heb er echt weer lol in om in mijn kookboeken te duiken en lekkere recepten uit te zoeken. Wat ik allemaal at deze week? Deze heerlijke hartige taart met spinazie en geitenkaas naar een recept van Rens Kroes.

Ik kreeg het kookboek “Simple” van Yotam Ottolenghi. Dat bleek een schot in de roos te zijn! Ik maakte deze geweldige couscoussalade met verse kruiden. Erg lekker!

En tenslotte maakte ik – ook naar een recept van Ottolenghi – een pittige pompoensoep met sinaasappel en harissa. Met naanbrood erbij (oke, niet zelf gebakken, ik geef het toe) had ik daar een prima maaltijd aan.

Het is erg fijn dat het (meestal) lukt om weer te koken. Het is zowiezo een stuk gezonder. Goedkoper is het eigenlijk niet omdat ik nu recepten kook met veel verse kruiden enzo. Maar dat geeft niet. De komende week kook ik gewoon weer wat meer ‘budget’: chili con carne, andijviestamppot, dat soort dingen.

This entry was posted in gezond leven. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *