Uitverkoop

Wanneer je inkomen teruggaat van een leuk (maar parttime) inkomen naar 70% daarvan (door ziekte) dan is dat best een aderlating. Ik had dus al in geen eeuwigheid meer kleding gekocht.

Maar ja, na verloop van tijd gaat kleding toch slijten. Bovendien was ik 15 kilo aangekomen door medicijnen en een heleboel paste simpelweg niet meer – heel frustrerend! Er moest dus gewinkeld worden deze uitverkoop. Ik koop eigenlijk alleen in de uitverkoop omdat ik dan duurdere, betere kwaliteit kan kopen voor minder geld. Op mijn verlanglijstje: twee truien en een paar schoenen. Liefst voor niet meer dan €75. Ik kan heel optimistisch zijn als ik daar zin in heb!

Samen met mijn moeder toog ik naar de stad. We zijn allebei snelle shoppers, we weten precies bij welke winkels we meestal slagen en gaan geroutineerd de rekken door. Mijn moeder kent mijn smaak goed en is een goede hulp. Na drie kwartier waren we klaar: twee truien, twee blouses, een winterjas en een paar stevige schoenen. De schade: €225. Oeps…

Het waren allemaal nuttige aankopen, dus op zich kan ik er dan niet mee zitten dat ik over mijn budget heen ga. Alleen heb ik dat geld niet over op mijn betaalrekening. Het moet van mijn spaarrekening komen. En ik had me nog wel zo voorgenomen om in 2019 niet meer in te teren op mijn spaargeld!

Vroeger als student had ik een speciaal potje voor kleding (een doelspaarrekening) en dat werkte wel goed. Ik houd wel van geoormerkt geld, vind het fijn overzichtelijk. Ik heb dus maar gelijk weer een doelspaarrekening geopend voor kleding. Kan ik in de zomeruitverkoop tenminste zonder problemen shoppen!

This entry was posted in geld. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *