Geldzaken

Geld is voor mij nooit een big deal geweest. Ik werkte al jaren part-time i.v.m. mijn gezondheid en omdat ik best een goede baan had verdiende ik daarmee genoeg om (naar mijn standaard) leuk te kunnen leven. Ik had nooit zo’n behoefte aan altijd maar meer, groter en mooier. Maar sparen deed ik niet echt, het meeste geld dat er in kwam ging er ook weer uit.

Toen ik een jaar of 3 geleden mijn huis in Raamsdonksveer verkocht en naar Zuid-Limburg verhuisde (terug naar mijn roots) had ik opeens een leuk spaarpotje. Ik nam me voor om dit geld apart te zetten voor als ik weer een huis wilde kopen. Maar het liep allemaal anders…

In augustus 2016 kreeg ik een zware depressie en kon ik niet meer werken. Na een jaar ziekte zakte mijn inkomen naar 70%. En 70% van part-time, dat was opeens best wel weinig! Het ziek zijn kostte zoveel energie dat ik me er niet toe kon zetten om mijn financien eens goed uit te zoeken. Bovendien gaf ik veel geld uit aan boodschappen: kant-en-klaar-maaltijden, luxe broodjes, McDonalds… En ik deed alles met de auto i.p.v. met de fiets. Alles om het zo makkelijk en fijn mogelijk te maken. En dus teerde ik elke maand in op mijn spaargeld. In augustus 2018 werd ik volledig afgekeurd en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal veranderen. 70% werd de nieuwe normaal.

Vorige maand heb ik eindelijk alles eens op een rijtje gezet. Ik bleek recht te hebben op €2000 aan huur- en zorgtoeslag per jaar. Ik heb een boodschappenbudget ingesteld van €50 per week. Een kledingbudget van €25 per maand. En de auto? Na rijp beraad heb ik besloten dat die mag blijven. Met mijn slechte gezondheid is dat toch wel heel fijn. Maar zodra het voorjaar wordt pak ik weer zo veel mogelijk de fiets.

Nu rest me nog maar een ding: me houden aan mijn eigen budgetten! Als ik dat doe zou ik moeten uitkomen en zelfs nog een klein beetje kunnen sparen. Ik houd jullie op de hoogte…

This entry was posted in geld. Bookmark the permalink.

2 Responses to Geldzaken

  1. Hannie Branderhorst says:

    Veel succes met het budget en ook🌹🌻 voor het gehele welzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *